Indukciós hurokerősítő

 

Amit az indukciós erősítőről jó tudni…  

Új termékünk. 

►► TERMÉKEK ◄◄

 

A hallókészüléket viselő személyek akadálymentesítése során a már jól ismert ITS-100 mobil indukcióshurok erősítő, új tulajdonságokkal, új köntösbe bújt.

A rádiófrekvenciás adó és vevő készülék között egy egyirányú kommunikáció hozható létre, mely segítségével a hallókészüléket viselő személy a hangforrásból érkező hangot a környezet zajainak kizárásával tisztán juttatja el a hallókészüléket viselő személy saját hallókészülékébe. A vevőegységhez tartozó nyakba akasztható indukciós hurok a fej körül egy 30cm-es körzetben hozza létre a mágneses mezőt. Ezen a mágneses mezőn keresztül vezetékes összeköttetés nélkül jut el a hang a hallókészülék T telefontekercsébe. A mágneses mező a telefontekercsben feszültséget indukál melyet a hallókészülék erősítője értelmezhető hanggá dolgoz fel és közvetíti a hallókészülék hangszóróján keresztül a dobhártyához. Az adó-vevő egység 40 különböző frekvencián használható, így elkerülhetőek a frekvencia kereszteződései más rádiófrekvencián működő készülékek együttes használata során.

» Használt Frekvenciatartomány  863-865MHz
» Frekvencia stabilitás ± 0,005%
» Dinamika tartomány 95dB
» Max. Eltérés tartomány ± 48KHz
» Frekvencia eltérés<1%  1kHz Szórás
» S / N 94-100dB
» Érzékenység 2 μv, S / N> 58dB
» Zavarszint beállító közötti tartományban 2-100mV
» Frekvencia átvitel 50Hz-15KHz ± 3dB
» Kimenet Jack 3,5 mm
» Kimenő teljesítmény 50Ω, 2x50mW 1 kHz-en (T.H.D 3%)
» Fülhallgató impedancia 16 ohm
» Tápellátás beépített 5V akkumulátor  
» Áramfelvétel 130mA
» Akkumulátor használíti időtartam 8 Óra
» Töltő: DC5V/1,6A
» Méret 88 (L) x65 (W) x23 (H) mm
» Súly 105g
» Hurkon beüli térerő, indukált feszültség 400mA

Mire való az indukciós erősítő?

 

Az indukciós erősítő egy audio jelet továbbít mágneses mezőként a térbe, melyet a speciális nagyothalló készülékkel rendelkezők kifogástalan minőségű hangként venni tudnak.A legegyszerűbb formája az ábrán látható, ami illusztrálja, hogyan működik:

 1. A mikrofonból a hang bele kerül az indukciós erősítőbe. 2. Az erősítőből a jelet bevezetik egy sodrott réz vezetékbe. 3. A vezeték egy mágneses teret  gerjeszt. 4.Az így gerjesztett mezőben nincsenek gyenge vagy holtterek, bárhol is tartózkodjon a hallgató. A legtöbb hallókészülék (5) belsejében található egy telefontekercs (6), ami felveszi a mágneses jelet. Ez a jel egy kifogástalan minőségű audio jel, amely közvetlenül a hallgató fülébe kerül.

 Szüksége van indukciós rendszerre?

Az indukciós erősítő rendszer a leghatékonyabb megoldás a hallássérültek részére, mely nem diszkriminálja őket. Ez a megoldás drámai módon elkülöníti az értékes jelet a háttérzajtól a nagyothalló számára, mivel közvetlenül a jel forrásából (a mikrofonból) érkező jelet erősíti fel, melyben semmilyen háttérzaj nem szerepel.

•  Fixen használható, vagy mozoghatnak a térben a használók?

 A mágnesesen létrehozott mezőben a jelszint mindenhol egyforma, nincsenek erősebb, gyengébb pontok, illetve nulla jelszinttel rendelkező helyek. Tehát nyugodtan mozoghatnak benne a hallgatók.

 •  Hol akarják használni?

Nem szükséges az egész területet lefedni. Csak arra a területre kell a fedettséget biztosítani, ahol a hallgatók tartózkodnak. Fontos eldönteni, hogy melyik szükséges, és melyik a szükségtelen terület. Például sok templomban, színházban nem szükséges a teljes területet lefedni, hiszen nem mindenhol tartózkodnak hallókészülékkel.

 ►► TERMÉKEK ◄◄

Alap koncepciók

Indukciós mágneses mező

Felülnézetből a mágneses tér képe:

Mágneses térerő szimpla hurokkal Mágneses térerő szakaszos hurokkal

 A mágneses mező a hurok belső területén a legerősebb. Azonban a hurkon kívüli részen is jelen van.

•  Van a környezetben másik indukciós hurok telepítve?
•  Fontos az információ bizalmassága?

Ha bármelyik kérdésre „igen” a válasz, egy szimpla hurok nem elég, hanem szakaszos vagy szimpla indukciós hurok telepítése.

 Egy jól kivitelezett szakaszos tömbös mágneses mezőnél a széleken túl mindössze 1.5 méterre, fölfelé pedig 3.5 méterre nyúlik ki a mágneses tér.

Fémek hatása az indukciós erősítő által létrehozott mágneses mezőre.

•  A mágneses tér hat az erősítő teljesítményére
•  Fém felületek majdnem minden modern épületben találhatóak
•  A fém hatása legyőzhető, de nem lehet figyelmen kívül hagyni

 A mágneses mezőre a fém tárgyak, berendezések jellemzően a következő két hatást eredményezik:
Csökkentik a mágneses tér erejét, és a frekvencia nagyságát.

 Csökkentett jelszint

 A fém csökkenti az erősítőből kiáradó mágneses tér erősségét.         

Frekvencia veszteség

 A fémnek a magasabb frekvenciákra nagyobb hatása van.   Korrekció nélkül a jel nem lesz megfelelő. A legtöbb erősítőn van fém veszteség korrektor, mellyel optimálisan beállítható a fém hatásának korrekciója. A nagyobb területű indukciós hurok kialakításánál, fontos szerepe van az oktávernek abban, hogy a magas hangok veszteségét pótolni tudjuk.

 

 

A megfelelő indukciós hurok kialakításának megválasztása.

6 különböző mágneses mező létezik az alábbiak szerint:

Mező mintázat                                    Mező típusok

 

 Közvetlen beszélgetéshez  :Ügyintézőknél, jegyirodáknál, közvetlen beszélgetéshez használatos.

Fixen pultba szerelt indukciós hurok IT-90 flexibilis indukciós lappal.

 

 

 

 

Kerületi hurok (rész 10)

20-25 méteres helységekhez, ahol nincs fém, vagy 2-5 méteres helységekhez, ahol van fém. Modern épületeknél rendszerint csak kisebb helységekhez jó.

 

 

Sorhurok (rész 11)

Olyan helyiségekbe, ahol a fém jelenléte miatt a szimpla kerületi hurok nem alkalmas.
Csak fix pozíciójú plafonra, vagy padló burkolat alá telepíthető.

 

 

Irányított hurok (rész 12)

Irányított mező, ami egyirányba sugároz. Az egymás mögötti helységek interferencia mentes besugárzásához.

 

 

Alacsony csillapításos indukciós sorhurok (rész 13)

Olyan területekhez, ahol a sima hurok nem alkalmas. Bármilyen területre, ami nagyobb, mint 20-25 méter, vagy fém található a helységben.

-2 hurok egymásra téve, 90 fokban elforgatva

 

Ultra alacsony csillapításos szakasz (rész 14)

Az indukciós mező teljes kontrollálásához használható, ahol a hurkon kívüli területen 1.5 méterre sugároz a mágneses mező, fölfelé és lefelé pedig 3.5 méterre lóg túl.
A bizalmas információk mágneses mezeje. Kiváló fém szerkezetekhez is.

-2 hurok egymásra téve, 90 fokban elforgatva

 ►► TERMÉKEK ◄◄

Indukciós hurok dizájn

Az indukciós hurok telepítésének kiválasztásakor a helyi adottságoknak megfelelőn több szempontot figyelembe véve kell előkészíteni a telepítést.

Az adott helyiség:
Világunkba természetes, hogy elektromos berendezések tömkelege vesz minket körül. De kevesen tudják, hogy ezek a készülékek mindegyike elektromágneses zajt kelt. Ezt egy egyszerű méréssel ki lehet mutatni, sőt fejhallgatón keresztül meg is lehet hallgatni. Az indukciós akadálymentesítés célja, hogy a zajos környezeti hangok kizárásával a mágneses téren keresztül egy tiszta hangot juttassunk el a használt hangforrástól a hallókészülék viselő hallássérült hallókészülékéhez, mindezt amellett, hogy az indukciós erősítő és az indukciós hurokra vonatkozó használati kritériumokat szem előtt tartjuk.
Egyik ilyen szempont az elektromágneses zajszennyeződés. Ha a telepíreni kívánt indukciós hurok helyén a megengedett 

Az indukciós hurok egy sodrott réz vezetéket jelent, azon a területen lefektetve, ahol alkalmazni kívánják.
A tervezésnél többféle megoldás lehet:

Fém szerkezetek: Az indukciós hurok maximális szélessége a fém jelenléte által meghatározott. A fém szerekezetek igen jelentősen tudják befolyásolni az indukciós hurok teljesítményét.

Hurok elhelyezkedése: Az épület természetéből adódóan az alábbi elhelyezés lehetséges:

 •  a felhasználó fölé a plafonhoz, vagy oldalfalon rögzítve illetve falba vésve védőcsövezéssel

 •  a padlóburkolatba telepítve a falszegény mentés körbevezetve. 

 •  az indukciós hurkot soha ne fejmagasságba telepítse. A fülmagasságban a leggyengébb a mágneses mező térereje!

Az indukciós hurok lehet fixen telepített.

Ezt a módszert alkalmazzuk a legtöbb esetben. Egy intézmény kijelölt helyiségét a helyi adottságoknak megfelelően és az előzetes tervezés alapján, az ideális alakzatban kialakítjuk az indukciós hurkot. Tervezésnél figyelembe kell venni néhány állandó alapvető szabályt. Ezen szabályok egyike, hogy figyelembe kell venni az egymáshoz közelebb eső hurkok megengedett maximális távolságát. Törekedni kell az elektromágneses térerőre vonatkozó irányelvet 400mA/m. Ezt az egységet határozták meg a OdB mérési pontnak az indukciós mágneses mező mérőműszereken, tehát 400mA/m=OdB. A megengedett tűrés +-3dB. Ez annak érdekében van meghatározva, ha pl egy hallásmaradvánnyal élő hallókészülék viselő tartózkodik az akadálymentesített helyiségben és az indukciós erősítő segítségével hangot közvetítünk közvetlenül a hallókészülék viselő hallókészülékhez, a mágneses mező megfelelő feszültséget tudjon indukálni a hallókészülékben található hangforrásként működő telefontekercs néven ismert alkatrészben. 
Ha a mágneses mező rossz telepítés, nem megfelelő készülék választás, vagy csak nem megfelelő beállítással üzemel, könnyen előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy az akadálymentesítés megtörtént a hallókészülék viselő mégsem hall semmit. Annak érdekében hogy a közvetített hang megfelelő minőséget nyújtson, számos tényezőt kell precizen behangolni.  

CLD-1  indukciós hurok erősítő

 

Az CLD1 Compact Loop system egy kis méretű (128 x 74 x 35 mm), alacsony fenntartási költségű, kiváló minőségű indukciós hurokerősítő. Kimenő áramerőssége 2.4A RMS. A CLD1 kis mérete mellé, magas színvonal párosul. A készüléket úgy tervezték, hogy folyamatos működés mellett is megbízhatóan működjön. Az Ampetronic magas szintű megbízhatóságát tükrözi, hogy a gyártó 5 év garanciát vállal a készülékeire. Magas fémtartalmú épületekben is képes kiváló hangminőséget biztosítani. Két mikrofon bemenetén egymástól függetlenül jelszint ellenőrzésre és szabályzásra képes. A vonalbemeneti jelszintje szabályozható. Széles felhasználási körének köszönhetően különböző területeken használható.

Pénztárak, Jegyirodák, Információs pultok, Recepciók, Tárgyalók, Járművek, Taxis személygépjárművek számára.

 • Alacsony fenntartási költség
 • 5 év garancia
 • 2 független vonalbement
 • Automatikus jelszint kiegyenlítés
 • 12V DC vagy külső AC energiaellátású kivitelben kapható
 • Választható mikrofon és előre formázott indukciós hurok szerelő kit
 • 1 mikrofon bemenet és egy kapcsolható mikrofon/vonal bemenet

ILD-100 Audio Driver indukciós hurok erősítő ►► TERMÉKEK ◄◄

Az ILD100 indukciós hurokerősítő egy kiemelkedően magas minőségű angol termék. Területi lefedettségét tekintve 100-200m2 közti helyiségek akadálymentesítésére ideális. Páratlan hangminőséget biztosít a kiváló beszédértés érdekében. Minden tartozéka gyorsan egyszerűen telepíthető. Beépített VOX kapcsolójának köszönhetően a bemeneti jelszintek erősségének szabályzásával a prioritás is szabályozható.

RCA bemenetére könnyen csatlakoztatható hi-fi rendszer, televízió, vagy bármilyen más hangforrás. A kiegészítő termékek között az igénynek megfelelően mikrofonokkal, kábelekkel, interfészekkel bővítheti a készüléket. A falra is szerelhető ILD100-as ideális választás kisebb létesítmények, tv szobák, orvosi rendelők, ügyfélszolgálatok, várótermek, irodák kommunikációs akadálymentesítésére.

 • Terület lefedettség 100-200m2 között
 • Alacsony fenntartási költségek
 • Megbízhatóan akár napi 24 órában működik
 • 5 év garancia
 • Páratlan beszédértést biztosít
 • VOX kapcsoló, a mikrofonon érkező hang prioritásának kiemelése
 • Automatikus hangerő kiegyenlítés
 • Kis helyigény 216 x 124 x 44 mm
 • 2 mikrofon bemenet (elektret)
 • 1 vonal bemenet
 • kettős phono (RCA) csatlakozó hi-fi, TV-hez 

AMPETRONIC ILD-300 Indukciós hurok erősítő

Az Ampetronic ILD-300 egy indukciós hurokerősítő mely a magas elvárásoknak megfelelően minden esetben megfelelő hangminőséget biztosít. Maximum 400m2-es területen hoz létre mágneses teret, melyet a hallókészülékek telefontekercse érzékel és hasznos hanggá dolgoz fel.

Konferenciatermek, Színházak, Sport csarnokok, oktatási intézmények, Tárgyalók , Bíróságok, Előadó termek erősítésére.

 • Lefedettségi terület 400 m2
 • Alacsony élettartam költség
 • Kitűnő bizonyított megbízhatóság
 • 5 év garancia
 • Kitűnő beszéd értést biztosít
 • Fém veszteség korrektor
 • Nagyon kompakt: 215 x 210 x 44 mm
 • Mikrofon (XLR) és vonal bemenet

ILD-500 Indukciós hurokerősítő ►► TERMÉKEK ◄◄

Az Ampetronic ILD500 egy új indukciós hurokerősítő, mely képes 500m2-t meghaladó területi lefedettséget biztosítani. Felülmúlhatatlanul megbízható kompak elektronikájának köszönhetően alkalmas, mozitermek, színházak, tornatermek, sportcsarnokok kommunikációs akadálymentesítésére. A ILD500 egy elegáns kivitelű készülék. Használható szabadonálló módon , fali konzolra rögzítve vagy rack-be építve.

 • 700m2 Terület lefedettség
 • Alacsony élettartam költség
 • Kitűnő bizonyított megbízhatóság
 • 5 év garancia
 • Kitűnő érthetőség
 • Fém veszteség korrektor
 • Rack-be építhető
 • Mikrofon (XLR) és vonal bemenet
 • Átalakítókkal megfelel bármely audiobemeneti követelményekdukciós erősítő, akadálymentesítés, indukciós hurok, mobil indukciós hurok,

 

 ILD-1000G Indukciós hurokerősítő ►► TERMÉKEK ◄◄

Az AMPETRONIC ILD1000G új indukciós hurok erősítőszabványt határoz meg a nagy teljesítményű professzionális indukciós hurokerősítő rendszerek között. Felhasználásával egy új erősítő technológia biztosítja, az elérhető legmagasabb teljesítményt. Csökkentett energia fogyasztása gazdaságos működtetést biztosít. Képes 1300m2 területi lefedettséget biztosítani, magas belmagasság mellett is. Mindezt a tudást egy elegáns és hatékony kivitelben kínáljuk Önnek a legkedvezőbb áron. A ILD1000G három konfigurálható hangbemenetének segítségével minden felhasználási területem megállja a helyét. Használhatja szabadon álló helyzetben, falra vagy állványra szerelve, vagy akár rack-be építve is.

 • Óriási teljesítmény a legnagyobb területi lefedettségért
 • Sokoldalú bemeneti választék
 • 1 XLR mikrofon
 • XLR mikrofon/vonal bemenet kapcsolható
 • 6.3mm jack vonalszintű bemenet
 • Alacsony fenntartási költség
 • Megbízhatóság
 • 5 év garancia
 • Páratlan hangminőség
 • Fémveszteség korrektor

Konferenciatermek, színházak, sport csarnokok, oktatási intézmények tárgyalók bíróságok, Előadó termek erősítésére.

ITS-100 Mobil indukciós hurok SZETT ►► TERMÉKEK ◄◄

Az indukciós erősítő segítségével a hallókészülék viselő hallássérültek jelentősen jobb hangminőséggel halhatják a közvetített hangot. Ideális választás az olyan felhasználási szituációkban ahol a hallókészülék viselő nagyobb távolságra van a beszélő személytől, vagy a közvetített hang hangforrásától. Az ITS-100 egy kompakt mobil indukciós hurok erősítő. Az adó és a vevő készülék mérete nem nagyobb egy cigarettás doboznál. Az indukciós hurok adóegységét a beszélő személy használja. Az adóegységet a övre, a hozzá tartozó mikrofont az inggallérra csíptetve a beszélő személy keze szabad maradhat, nem gátolja munkája végzésében. Így viselete, használata kényelmes. A mobil indukciós erősítő vevőegységéhez egy nyakba akasztható indukciós hurok tartozik. 

A szett tartalma:
1db ITS-100R Mobil indukciós vevőegység, nyakba akasztható indukciós hurokkal
1db ITS-100T Mobil indukciós hurok adóegység, csíptethető mikrofonnal
1db ITS-100B Töltö adapter (220V/3V)

ITS-100R Hangátviteli rendszer vevőegység nyakba akasztható indukciós hurokkal.

» Használt Frekvenciatartomány  863-865MHz

» Sávszélesség 24 MHz

» 16 választható frekvencia, grafikus kijelző

» Frekvencia stabilitás ± 0,005%

» Dinamika tartomány 95dB

» Max. Eltérés tartomány ± 45KHz

» Frekvenciaeltérés<1%  1kHz Szórás

» S / N 94-100dB

» Érzékenység 2 μv, S / N> 58dB

» Zavarszint beállító közötti tartományban 2-100mV

» Frekvenciaátvitel 50Hz-15KHz ± 3dB

» Kimenet Jack 3,5 mm

» Kimenő teljesítmény 32Ω, 2x50mW 1 kHz-en (T.H.D 3%)

» Fülhallgató impedancia 16 ohm

» Tápellátás AA méterű akkumulátos

» Áramfelvétel 130mA

» Akkumulátor használíti időtartam 8 Óra

» Méret 88 (L) x65 (W) x23 (H) mm

» Súly 105g

Az ITS-100 adóegységén egy mikrofon és egy vonalbemenet is található. Ezek alkalmassá teszik a rendszert bármilyen hangforrásból érkező hang továbbítására FM jelen kereszül.  

Akadálymentesítés kerekesszékesek részére

 

Akadálymentesítés látás- és hallássérültek részére

Partnereink

 • Hiba történt: a hírcsatorna nem elérhető. Később próbálkozzunk újra.