Akadálymentes lépcső

Az akadálymentesített vagy akadálymentes lépcső kifejezés elsőre furcsának tűnhet, mivel egy lépcső önmagában soha sem lesz használható normál kerekesszékkel, csak lépcsőjáró kerekesszékkel.

Más, fogyatékossággal élő embertársaink  (például az idősek, vagy botot használók, mankóval járók, látássérültek) számára azonban nagy fontossággal bír a lépcsők akadálymentesítése, melynek célja hogy biztonságosan, önállóan és kényelmesen használhatóak legyenek.

Kik tartoznak azok közé, akik a lépcsőt előnyben részesítik a rámpával/felvonóval szemben?

  • A bezártságtól szenvedők a lépcső használatát részesítik előnyben a felvonóval ellentétben a szintkülönbségek leküzdésére. Nekik könnyebbség lehet, ha a lift minimum egyik, tér felöli oldala üvegezett, csökkentve ezzel a klausztrofóbia érzés.
  • A mankót vagy járóbotot használók – ugyan átmenetileg vagy maradandóan mozgáskorlátozottak – is előszeretettel veszik igénybe a lépcsőt, hiszen a rámpa dőlt részén a bot vége megcsúszhat, elcsúszást / sérülést idézve elő.
  • Illetve megtörténhet, hogy a lift üzemen kívül van, pl.: áramkimaradás, műszaki probléma, vagy súlyosabb esetben tűz esetén, azonban ekkor is biztosítani kell az emberek biztonságos és önálló közlekedését.

Az ilyen alkalmak miatt szükséges a meglévő lépcsőket, valamint az újonnan készítendő lépcsőket a lehetőségekhez képest a legteljesebben akadálymentesíteni.

Járási problémákkal küszködő felhasználóknak elengedhetetlen a lépcsők homloklapjának beépítése ún. lebegő fokok megszűntetése, valamit az orr nélküli kialakítás, elkerülve ezzel a lábfej elakadását, és a baleset kialakulását!

 

Akadálymentesítési termékajánló lépcsőkhöz

akadalymentes-topchair

TopChair kerekesszékes lépcsőjáró

A mozgáskorlátozottak és kerekes székkel élők számára a lépcsőkön való közlekedés már nem csak álom. A TopChear lépcsőjáró maximális biztonságot biztosít az emelkedőkön, lépcsőkön való közlekedéshez. A modern rendszer működését infravörös érzékelők segítik és automatikusan kontrolálják. Az eszköz működtetése könnyen és gyorsan megtanulható.

reszletek1-1

 

Phantom lépcsőjáró kerekesszék

A legújabb Phantom lépcsőjáró elektromos kerekesszékkel könnyedén lehet közlekedni a lépcsőkön és sík talajon is. Stair-climbing-wheelchair-Phantom

A készülék kerekei a megfelelő gomb lenyomásával kellő időben átalakulnak, ezzel lehetővé téve a legfeljebb 20cm magas lépcsőfokok leküzdését is. Az emelkedő  lejtése max. 40 fokos lehet. 

Az ülés állítható. Használóját vízszintes helyzetben, biztonságosan, minden akadályt áthidalva szállítja fel vagy akár le a lépcsőkön.

A harmadik generációs készülék megannyi komfort és biztonsági funkcióval rendelkezik:

1.      Intelligens Control System – az első kerekek motoros forgatására képes.

2.      Az akkumulátor kapacitása 35 Ah, eredményeképpen a hatótávolság akár 25 km is lehet.

3.      Nagy stabilitás és biztonság a lépcsőn.

4.      Elsőkerekek átmérője 150-200 mm.

5.      Kényelmes kiegészítők. Ülés, karfa, lábtartók és fejtámla sokkal kényelmesebb, több beállítási lehetőség.

reszletek1-1

  

Hernyótalpas lépcsőjárók

hernyotalpas-lepcsonjaroA hernyótalpas lépcsőjárók ergonómikus kialakításúak és nagyon könnyen kezelhetőek. Kialakításuknak köszönhetően egyszerű őket szállítani és tárolni. Mivel a rögzítő szerelvények szélességében és magasságában is egyszerűen állíthatóak, ezért a szinten minden méretű kerekesszékhez alkalmazhatóak. A biztonsági öv és vészleállító működése akkumulátorról működik. A szerkezet alkalmazkodik a lépcső kezdeti és a lépcső végeknél keletkező erőhatások nehézségi fokához így egyenletes haladást biztosít.

reszletek1-1

 

Akadálymentesítés kerekesszékesek részére

 

Akadálymentesítés látás- és hallássérültek részére

Partnereink

  • Hiba történt: a hírcsatorna nem elérhető. Később próbálkozzunk újra.