Fürdőszoba akadálymentesítés

Az akadálymentes fürdőszoba általában egy légtérben van az akadálymentesített mosdóval és az akadálymentes WC-vel.

Akadálymentes tisztálkodásra többnyire a zuhanyzás alkalmas, azonban otthoni használatban a fürdőkád kedveltebb. Közhasználatú épületekben főként kórházakban az akadálymentes fürdőkád beépítése szükséges (fürdetéshez). Az alábbiakban közhasználatú intézményekben leginkább alkalmazott zuhanyzási lehetőségek akadálymentesítése olvasható.

reszletek1-1

 Zuhany akadálymentesítve

mozgáskorlátozott zuhany  csap

Az akadálymentes zuhanyzó egy praktikus eszköze a hosszúkaros termosztatikus vízkeverésű zuhany csaptelep. A vízátfolyás könnyen szabályozható a hosszú kar segítségével, miközben a termosztatikus keverőszelep gondoskodik a forrázás mentes előre beállítható kellemes vízhőmérséklet biztosításáról.

Az akadálymentesített zuhany, tálca nélküli vagy a lehető legalacsonyabb kivitelben készül. Előbbi esetben a zuhanyzás során a vizet a padlóba épített pontszerű / vonalmenti padlóösszefolyó vezeti el.

A zuhanyszék nélkülözhetetlen eleme az akadálymentes zuhanyzásnak, általában a helytakarékosság miatt lehajtható kivitelben készül. A zuhanyszék kialakításánál és rögzítésénél gondolni kell arra, hogy az esetenként 100 kilogramm feletti súlyú személyeket is biztonságosan elbírja.

 

Fogódzó elhelyezése fontos és nélkülözhetetlen a zuhanyszékre való átüléshez.

A csaptelep az akadálymentes mosdónál alkalmazottal azonos, aminél a melegvíz maximális hőfoka sem forrázhat.

Az akadálymentes WC-nél leírtak alapján, a zuhanynál is elengedhetetlen segélyjelző kiépítése amit a zuhanyszékről is kényelmesen elérhető legyen.

Legideálisabb esetben a zuhanyüléshez mindhárom irányból biztosított a megközelítés és az átülés. Szabály nincs rá, hogy elölről, oldalról vagy átlósan kell megoldani a zuhany megközelítését, így általában a rendelkezésre álló hely függvényében kerül kialakításra. Ha lehetőség van rá akkor egy intézményen belül célszerű minden lehetőséget megvalósítani minden igény kielégítésére.

reszletek1-1

              

 

Kapaszkodók a zuhanyzókoz

 A zuhanyülőkére történő átülést és a biztonságot segítő vízszintes kapaszkodók alapvető elvárás minden akadálymentes zuhanyzó kialakításánál. A kapaszkodókat akár egyedi méret és kialakítás szerint gyártjuk.  

IT 600UR-B     

 

Rozsdamentes zuanyfüggöny tartó

 

Átöltözés akadálymentesítve

Szem előtt kell tartani, hogy a mozgásszervi fogyatékkal élők sok esetben fekve tudnak átöltözni. Ezért ha a fürdőszoba nem a saját lakószobához tartozik célszerű gondoskodni átöltözésre alkalmas fekvőfelület elhelyezéséről az akadálymentes fürdőszobában. A fekvőmagasság lehetőleg 40 – 48 centiméter közötti, illetve a helytakarékosság és az akadálymentes használhatóság miatt ideális a lehajtható kivitel.

Az átöltözésre használt fekvőfelületre azért van szükség, hogy a használó nyugodt körülmények között vetkőzhessen le és tisztálkodás után öltözhessen fel senkitől sem zavartatva.

 felhajtható priccs 

Lehajtható priccs rozsdamentes acél kivitelben. Szállcsiszolt és polírozott felülettel is rendelhet. Közületi helyiségekben az öltözőkben ajánlatos termék. A könnyebb mozgathatóság és a lecsapódás megelőzésének érdekében gázdugattyúk segítik a könnyű fel-le nyitást.

Méretek:

Lehajtható priccs (1900*900)
Lehajtható priccs (1800*800)
Lehajtható priccs (1300*800)

Cikkszám:  PGy Priccs

reszletek1-1 

 

Akadálymentesítés kerekesszékesek részére

 

Akadálymentesítés látás- és hallássérültek részére

Partnereink

  • Hiba történt: a hírcsatorna nem elérhető. Később próbálkozzunk újra.